perjantai 12. lokakuuta 2012

JAUHELIHARISOTTO

400 g      jauhelihaa
1             sipuli
2,5 dl      Uncle Ben's risottoriisiä
6 dl         vettä
2             liha fond du chefiä
2 dl         kermaa
1 rkl        voita
               öljyä ja voita paistamiseen
               mustapippuria
               suolaa (jos tarvitsee)
               juustoraastetta

Kuumenna vettä kattilassa ja lisää joukkoon sulamaan fond du chefit. Ota kattila pois liedeltä.

Pilko sipulit ja lisää ne kuumalle pannulle, jossa on vähän voita ja öljyä. Anna niiden kuullottua hieman ja lisää sitten joukkoon jauheliha.

Kun jauheliha on ruskistunut, kaada riisit pannulle ja sekoittele vähän aikaa. Kaada sitten fond du chef-neste mukaan. Anna porista hiljaisella lämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.

Lisää sitten joukkoon kermaa ja mausta. Suolaa ei välttämättä tarvitse, mutta aina kannattaa kaiken varalta maistaa, jos sitä tarvitseekin vähän lisätä. Lisää joukkoon myös voita kiiltoa antamaan.

Sekoittele risottoa vähän aikaa ja anna sitten vielä vetäytyä vähän aikaa, niin kerma imeytyy risottoon.

Voit lisätä annoksen pinnalle vähän juustoraastetta, jos haluat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti